Rádiófrekvenciás technika

A kezelési eljárások legújabb és legjobb formája a rádiófrekvenciás érzárás, mely minimális sebészeti beavatkozással jelentős mértékben meggyorsítja a vénás betegségek gyógyítását. Ez az eljárás annyira hatékony, hogy a kezelés utáni napon már gond nélkül lépcsőzhet is akár a páciens MINDKÉT lábon elvégzett kezelés után is! A páciens képes így gyakorlatilag azonnal teljes értékű életet élni, még a kompressziós harisnya viselése is csak három napig ajánlott.

Az orvos ultrahangos vizsgálat segítségével bevezeti a katétert a vénába, és teljes mértékben kontrollált mennyiségű rádiófrekvenciás energiával kezeli az eret, mely ezáltal összezsugorodik, elzáródik, így a véráramlás az egészséges vénákon keresztül folytatódik.

Az eltávolított visszér vonalán nem észlelhető bőrpír vagy fájdalom. A műtét után egy nappal, már normális terhelést is elvisel a láb. A rádiófrekvenciás visszéreltávolítás járóbeteg ellátás keretében végezhető el. A hagyományos műtétekkel szemben nem kíván több hét pihenést, ágynyugalmat, csupán 1-2 napot. Az aktív életből, munkából nem kell kiesnie!

Az újgenerációs rádiófrekvenciás technológiával biztosított a minimális sebészeti beavatkozás, és a gyors felépülés (1 nap!). Ezt a VNUS® ClosureFast® Rádiofrekvenciás katéter tudja, amely kombinált eljárásával néhány perc alatt lezárja a kitágult ereket és megszünteti a vénás reflux folyamatokat.

 

A vénás rendszer anatómiája

image002A vénás rendszer egy hálózat, ami felszínes vénás és mélyvénás rendszerből áll. Az un. perforáns véna összeköti a mély és a felületi vénás rendszert. A VNUS® ClosureFast® eljárásnak célja, hogy a felületi nagyvénákat lezárja, s ezzel megszüntesse a fájdalmas visszértágulatokat.

Visszér-reflux, a vénás betegség

Az egészséges vénákban található vénás szelepek előresegítik a vér visszakerülését a szívbe. Ha ezek a szelepek megsérülnek, létrejön a vénás reflux, amely a következő tüneteket okozhatja:

 • Visszértágulat (a bőrön áttetsző lilás érkidomborodás)
 • Fájdalom (tompa, vagy lüktető gyulladás esetén)
 • Lábdagadás
 • Nehéz, fáradt lábak
 • Bőrelváltozások (bőrelvékonyodás, sérülések, kékes- barna foltok)
 • Fekélyek (súlyosabb esetekben)

Több faktor szerepel a visszérbetegség a kialakulásában:

image004

 • Kor
 • Nem
 • Örökletesség
 • Többszöri terhesség
 • Túlsúly
 • Álló foglalkozás

VNUS® ClosureFast® kezelés folyamata

Szakorvos egy ultrahang vizsgálaton keresztül megállapítja, hogy ez a bizonyos felületi vénás reflux létezik-e. Ha igen, csak akkor ajánlott ez a tipusú beavatkozás. Az orvos egy kis vágáson keresztül, majd az ultrahang segítségével bevezeti a katétert a vénába. A vékony katéteren keresztül egy magas frekvenciás energiát (rádiófrekvencia) vezetnek a véna falára. A katéter visszavezetésekor , a magasfrekvenciás behatás következtében, amely hőt termel, a véna falában található kollagénrostok összezsugorodnak, s így lezárul a véna. A beteg véna kiiktatása után a vér az egészséges vénákon keresztül kezd továbbfolyni.

A visszéreltávolítás után a vágás felületét sebtapasszal látják el és egy napig speciális harisnya használata ajánlott. A műtét utáni nap már normális terhelést is elvisel a láb. A VNUS® ClosureFast® visszéreltávolítást járóbeteg ellátás keretében végzik el.

 

A VNUS® ClosureFast® kezelés gyors és fájdalommentes. A bevatkozás után rögtön lehet érezni, hogy a tünetek megszűnnek. Sőt, a betegnek nem kell több napig feküdnie, munkahelyét elhanyagolnia, vagy hetekig hordania a kényelmetlen szorítóharisnyát, hanem már másnap végezheti a szokásos tevékenységét!

Különbségek a katéteres kezelés és a hagyományos sebészeti műtéti eljárásokkal szemben:

 • Kevesebb a műtét utáni fájdalom és vérzés
 • A lábak általánosan terhelhetőek a műtét után
 • A hagyományos műtétekkel szemben nem kíván több heti kiesést az aktív életvitelből

Összehasonlítva a hagyományos és VNUS® ClosureFast® kezeléseken átesett pacienseket, 2 évvel a kezelés után a VNUS® technológiával kezeltek magasabb életminőséget tudtak folytatni. Több mint 90 %-nak nem volt visszaesés a visszérbetegségbe, tehát hosszútávon is tünetmentes állapotot lehet vele elérni.

image008image006

Video részletek a BBC oldaláról! Kattintson a linkekre!

http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/7966985.stm

http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/7677207.stm

http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/7893105.stm

http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/7469758.stm

Amennyiben KÉRDÉSE MERÜLNE FEL, kérjük töltse ki űrlapunkat!

A sikeres rögzítést követően, munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!