Kezelések

A már kialakult visszérbetegség gyógyítására az alábbi eljárások alkalmazhatók:
thumb_visszer-kezeles-05

 

Kompressziós harisnya Enyhe esetekben elegendő lehet a rugalmas harisnya rendszeres használata, mely az egész lábszárat összenyomja. Az értágulatok a mechanikai nyomás hatására összemennek, így a billentyűk ismét megfelelő működésbe lépnek. A kompressziós harisnya a szövetekben összegyűlt vízre is nyomást gyakorol, így megszüntethetőek a rossz vérellátás miatt kialakult ödémák. A harisnyát egész nap viselni kell, és a megfelelő darabot az orvos írja fel.

 

Vénagyógyszerek Bizonyos gyógyszerek, kenőcsök az ödéma megszüntetésére léteznek. Átjárhatatlanná teszik a vénák falát a víz számára, ezáltal közvetve segítik a véráramlást. Ezek a készítmények vény nélkül is kaphatók. Erősebb ödéma esetén vízhajtó is szedhető.

szkleroterapiaSzkleroterápia Az injekciós terápia kisebb visszerek kezelésére alkalmazható. A kezelés elzárja a vénákat, így a továbbiakban nem áramlik keresztül rajtuk a vér, így a beteg véna elhal, szerepét pedig átveszik az egészségesek.

Az injekciós kezelés kevés veszélyt hordoz magában, mellékhatásai enyhe elszíneződések a lábon, az alvadó vér miatt. Nagyon ritka szövődménye a lábszárfekély, ami azonban nagyobb eséllyel alakul ki, ha a súlyos visszeret egyáltalán nem kezelik. Gennyesedés is kialakulhat a beszúrás helyén, ez azonban a természetes gyógyulási folyamat része, vagy enyhe allergia a vénaölő anyagra.

Az injekcióterápiához hasonló eljárás a véna művi lekötése, mellyel a véna keringését meg lehet szüntetni. Ezek közé tartozik a különleges lekötés alkalmazása, ami az injektált véna átmérőjének összenyomásával csökkenti a vérrög méretét. A kisebb rögök nagyobb valószínűséggel hegesednek el, a célnak megfelelően. A módszer további előnye, hogy a megfelelő nyomás gyakorlatilag megszünteti a felszínes visszérgyulladással többnyire együtt járó fájdalmat.

 

strippingVénaeltávolítás A vénát teljes egészében el lehet távolítani. A vénás ér két végén történt bemetszés után az érsebész a hibás eret, érszakaszt egyszerűen kihúzza.  Számos műtéti módszer ismert, melyeknek célszerűségük mellett hátrányuk, hogy a végtagon heg visszahagyásával gyógyulnak.
Egy másik eljárás a kitépés. A sebész két bemetszést ejt, egyet az ágyéknál, egyet pedig a bokánál, és mindkét végén megnyitja a vénát. Az ér teljes hosszán átvezetnek egy hajlékony drótot, amit aztán kihúznak, így eltávolítva a vénát. Az egyéb visszerek eltávolítására a sebész máshol ejt bemetszéseket. Mivel a felszínes vénák szerepe a vér szívbe való visszajuttatásában kevésbé jelentős, eltávolításuk normális működésű mély vénák esetén nem károsítja a keringést.

Amennyiben KÉRDÉSE MERÜLNE FEL, kérjük töltse ki űrlapunkat!

A sikeres rögzítést követően, munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!