Visszérkezelés – V-NUS

Önnek a VNUS Closure kezelésre van szüksége!

A sejtek működése során termelődött salakanyagok és szén-dioxid elszállítása a kiválasztó rendszer felé a hajszálereknél kezdődik, innen jut el az egyre nagyobb átmérőjű erekből álló vénás rendszerbe. A kisebb vénák egyre nagyobbakká futnak össze, míg végül két nagy vénán keresztül áramlik a vér a szív felé.

A mélyvénák amelyek a verőereket kísérik, valamint a bőrfelülethez közeli a bőr alatti vénarendszer. Amennyiben a mélyvénák egészségesek, akkor a felületi vénák kiirthatók, mert a szállítási feladatokat teljesen át tudják venni.

Az alsó végtagoknál tehát a lábfejekből kiindulva a lábszáron, combon felfelé – a gravitációs erővel ellentétes irányban – kell a keringési rendszernek a vért eljuttatni a szív felé. Az artériákban az érfal izomműködése továbbítja a vért, a vénákban azonban ez passzív módon zajlik. Ezt nem csak a szív pumpálása eredményezi, hanem a vénákat körülvevő izmok is segítenek a vénák összenyomásában, így a vér továbbításában (valamint a nyirokrendszer és a rekeszizom szívó hatása is).

A vénákban található billentyűk garantálják, hogy a vér csak egy irányba mozoghasson. Amennyiben azonban a véna fala elgyengül, nem zárnak ezek a szelepek rendesen, így a vér elkezdhet visszafelé is áramlani. Ez tovább növeli a véna falára ható nyomást, ami így egyre nagyobb (és fájdalmasabb) lesz.

Amennyiben KÉRDÉSE MERÜLNE FEL, kérjük töltse ki űrlapunkat!

A sikeres rögzítést követően, munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!