Univet

UNIVET

Kutatás, technológia, dizájn

A mérnök végzettségű Armando Portesi által 1997-ben alapított Univet vibráló és modern vállalkozás, amely ipari, orvosi és lézerbiztonsági szemüvegek, valamint a sebészeti és fogászati ágazatban használatos nagyítórendszerek  tervezésére és gyártására specializálódott. A szigorúan olasz eredetű kutatás, a magas szintű technológia, valamint a számtalan kontrolltevékenység, melyek alá rendelt a teljes gyártási sorozat, eredménye a biztonság, precizitás és a minőség.

Gyártás és innováció

Az Univet termékpalettáján a világon egyedülállón megtalálhatók komplett sorozatok számtalan, különböző ágazat számára kínált (ipari, orvosi és lézeres) nagyítási rendszerekből és biztonsági szemüvegekből. Ezen ágazatok találkozása teszi lehetővé olyan termékek kifejlesztését, amelyeket innovatív és egyedi megoldások jellemeznek, és amelyek egyben a piac elvárásainak is megfelelnek. Mindezek mellett a kereteken végzett alapos ergonómiai tanulmányok kereszteződnek a dizájnnak szentelt kiemelt figyelemmel, hogy egy új koncepció születhessen a kényelem és a stílus jegyében.

Felemelkedés és terjeszkedés

Innovatív, korszerű és nemzetközileg elismert vállalkozásként az Univet folyamatosan növekszik; ebben kiemelt szerepe van a megfelelő terjesztési hálózatnak és a képzett személyzetnek. Az észak-olaszországi Brescia-hoz közel, majd’ 3000 m2 alapterületen elterjeszkedő székhelyével Univet a termékeit a világ több, mint negyven országába exportálja, a kiviteli kvóta az éves forgalom 50%-át teszi ki.

 

 

Újítás és dizájn

Univet Optikai Technológiák. Az Univet lényegét rejtik ezek a szavak. A technológia célja az innováció és a töretlen kutatás olyan megoldások iránt, amelyek képesek megfelelni az ügyfelek szükségleteinek és ízlésvilágának. Minden egyes modellt úgy alakítanak ki, hogy a lehető legnagyobb védelmet nyújtsák, és cél, hogy a modell mind esztétikailag, mind illeszkedésében a viselőjének lehetővé tegye, hogy szemüvegével tökéletes harmóniában dolgozhasson.

Filozófia

Univet, mint azon első cégek egyike, amely bevezette a sportos és dizájnos szemüvegeket a biztonsági ágazatba, kifejlesztett olyan termékeket, melyek egyedisége abban mutatkozik meg, hogy nemcsak viselni kényelmes őket, de stílusosak is.

Kutatás és fejlesztés

A cégünk ereje a kompetens személyzetben és a kutatási és fejlesztési részlegünkben rejlik, amely különösen aktív és briliáns elgondolásaiban, illetve amelyhez csoportosítjuk a magas szintű technológiai befektetések nagy részét is.

Minőség

A stílus és a munkamorál jellemzői a megkülönböztetett figyelem az innováció és a csúcsminőségű gyártás iránt, melyek megvalósításában segédkezik a képzett műszaki személyzet és a legfejlettebb kutató felszerelés: 3D dizájn, a prototípusok “sztereolitográfiával” való előállítsa, illetve a visszamodellező eljárási rendszerek.

Technológia

Az Univet saját, vállalkozáson belüli laboratóriumában spektofotométer, optikai mérőpadok, és klímakamrák állnak előzetes vizsgálatok céljából rendelkezésre a tervezés folyamata során, illetve a tanúsítványok kibocsátásához szükséges tesztek céljából, ahogyan azt a CE, ANSI, STANAG és MIL előírásai megkívánják egy termék minden változata esetén.

 

MINDEN ÍZÉBEN OLASZ

A szakértelem és a szenvedély minden termék alapja a tervezéstől egészen azok legyártásáig; az optikai technológiában szerzett széleskörű tapasztalat itt a törődésen és az innovatív eszközökön keresztül konkretizálódik. A dizájn igazi olasz hangulatot áraszt, az állandó és minuciózus figyelem nem csak a tervezést, hanem a gyártási folyamat egészét jellemzi. Az anyagok és formák mélyreható tanulmányozása tükröződik vissza a kifinomult és praktikus modelleken, amelyek ötvözik a tökéletes illeszkedést az olasz eleganciával.

OPTIKAI DIZÁJN AZ UNIVETTŐL

A technológia az Univet által kizárólagosan fejlesztett és tervezett optikai formatervekben ölt testet. Színhibamentes lencsék és a speciális csúcstechnológiájú, fényvisszaverő kezelés nyújt éles és tiszta, torzulásmentes képeket. A tartós és legmagasabb fokú minőség a képzett személyzetnek és a binokuláris felszerelések összeállítását ellenőrző, technológiailag korszerű felszereléseknek köszönhető.

A Galilean TTL eszközök biztosítják az új Magnification PRO™ egyedi optikai rendszerét, amely mind a látómező, mind a mélységélesség terén elsőrangú teljesítményt, míg a szemnek páratlan komfortérzetet nyújt: a szem a nagyító rendszeren keresztül, a felerősített optikai tulajdonságoknak köszönhetően, könnyedén alkalmazkodik a látáshoz.